Nova adquisició: una bici electrica

November 13, 2010
jordi 3  
Fa poc menys de 15 dies he adquirit un nou vehicle per als meus desplaçaments: una bici elèctrica. Ja feia temps que estava mirant models i documentant-me, o sigui que no ha estat cap precipitació...

Concretament el model que he comprat és el Bigith Freeways (no perquè hi posi 'free' al nom...), sinó perquè té el motor a nivell dels pedals, el que garanteix una més gran potència en grans desnivells.

Finalment avui he tingut la ocasió de provar un dels trajectes que tinc pensat sigui habitual quan faci bon temps. Sortint de casa a Certés, he baixat fins a Sant Julià i he pujat fins a TECOB a Andorra la Vella, al costat de la Plaça de les Arcades. Després, evidentment, he tornat a casa ;)

La distància total ha estat de 26 kilòmetres que he efectuat en poc més de 1h i 33 minuts durant la qual he agafat una punta de velocitat de 52,9 km/h (baixant de Certés evidentment).

S'ha de dir que fa molt que no faig esport i per tant la pujada a Certés ha estat una mica llarga i lenta. He aprofitat les 3 parades que he fet per fer fotos i recollir la brossa que la gent deixa al voltant de les carreteres! (ho podreu veure a les fotos)

El primer trajecte fins a Andorra la Vella l'he efectuat en 33 minuts i per tant, el retorn amb la pujada a Certés ha durat prop de 1h, repartits en 15 minuts fins a Sant Julià i 45 fins a Certés.

Què puc dir de la bici? Doncs que n'estic molt content. El motor respon de meravella i dels 4 punts de bateria només n'he perdut un. La teoria diu que la bateria permet fer entre 80 in 130km, però suposo que amb els forts pendents i el fred aquesta autonomia es veurà reduïda. De moment encara estic fent proves i no carregaré la bateria, intentant apurar-la al màxim.
Durant els pendents més pronunciats de la pujada a Certés he notat 3 o 4 microtalls, que no duren ni tan sols 0,5s i que no influencien gaire sobre el meu esforç (casi bé ni es noten). Això vol dir que hauria de pedalar més ràpid per intentar reduir l'esforç que fa el motor, però en el meu estat físic això encara no és possible :( Espero no cremar el controlador i agafar un millor estat de forma aviat.

El pinyó Rohloff també respon de meravella. És una mica estrany això d'haver de deixar de pedalar 0,5s per que s'efectui correctament el canvi de velocitat, però ja m'hi vaig acostumant.

Pel que fa als frens de disc, malgrat no siguin hidràulics, he de reconeixer que no perden força en tota la baixada i això em dona tranquilitat per anar una mica ràpid, encara que penso que el de darrera necessita alguns retocs. No aconsegueixo agafar el bon punt.

Únic inconvenient a la bici: el seient no és el que havia de venir originalment, degut a una ruptura de l'estoc del proveïdor. Però bé, no em queixo. Amb qualsevol seient em faria mal el cul... ;P

Tots els aparells electrònics de la bici tenen 1 any de garantia i la resta de peces també, excepte el quadre que en té 2 i el Rohloff que està garantit 100.000 km (que és equivalent a dir que està garantit de per vida...)

Desconec si a Andorra hi ha importadors de bicicletes elèctriques, vist el panorama del país on la majoria és bicicleta de muntanya i per les poques vegades que he entrat a l'Esports jorma, voldria dir que no. El cas és que aquesta bicicleta l'he comprat a França.
L'empresa es diu Teith Innovations Techniques situada a Saint Rémy, prop de Paris (i no Lyon com jo pensava... perquè pensava Lyon??).
Aquesta empresa la porta el senyor Jean-Pierre Chabert, amb el qual he tingut el plaer de parlar vàries vegades per telèfon i mail. En tot moment m'ha atès i m'ha respost amablement totes les preguntes de forma clara. En cas que no contesti al telèfon en algún moment, et torna la trucada al cap de poc temps o al dia següent com a màxim.

Abans de contactar-lo a ell, vaig estar a punt d'adquirir una altra bicilceta en una altra empresa i després de parlar per telèfon i enviar un mail, no me'l han respost mai... encara espero de fet...

Bé, el cas és que vull agraïr al Sr. Jean-Pierre Chabert tot el seu suport i la paciència que ha tingut amb mi ja que l'he trucat un munt de vegades i sempre ha estat respectuós i atent.

Us deixo finalment algunes fotos que he fet avui amb la bici i un enllaç a la plana web de Teith Innovations Techniques. A les fotos de la bici podreu apreciar: la bici evidentment, la enganxina de TECOB al darrera, un esquirol que m'ha vingut a saludar entre els arbres i la brossa que he trobat al voltant de la carretera en una aturada que he fet. A la pàgina de Teith hi podreu trobar, entre tots els models de bicis, el meu model Bigith Freeways. No us perdeu la darrera novetat: el VTT All Mountain! (dubto que estigui homologat aquest...)

Fotos
Teith Innovations Technique

Comments (3)

François Grenouille (no verificado)  

Bona compra

Bona compra i gràcies per deixar-me-la provar.
La gent em mirava flipant de com podia anar tant ràpid pedal·lant poquíssim! I es que no saben de la potència del meu tren inferior ;-)

Nota: Doble captcha per comentar ?

jordi  

doble captcha

Doble captcha i el que faci falta... com sempre deixant enrera el futur...

grenouille!

Teddywer (no verificado)  

Impressionat!

Bona. Tinc una bicicleta elèctrica estil cruiser amb un baix centre de gravetat. Compta amb excel · lents accessoris, incloent llums de dinamo. Antigua apparel De tota manera, vostè ha cobert una gran distància amb la teva bicicleta. Això també en menys de 2 hores! Crec que és increïble.

Enviar un comentario nuevo

El contenido de este campo se mantiene como privado y no se muestra públicamente.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.