Bye Bye Nokia

August 1, 2012
jordi 0  

Avui he rebut un mail de publicitat de Nokia. Em vaig subscriure en comprar el meu telèfon N900, ara ja fa uns anys.

Aquest telèfon funciona amb una distribució de GNU/Linux anomenada Maemo. I tot i que de vegades és un pelet lent, és per a mi imprescindible disposar d'un telèfon basat en software lliure.

Ja fa uns mesos, Nokia va abandonar el desenvolupament de Meego, que havia de ser el futur de Maemo. Una aventura dins la qual es va involucrar també Intel.

Després d'uns mesos d'incertesa, Nokia va anunciar que els seus nous telèfons portarien el software privatiu de Microsoft.

Avui he rebut un mailing de Nokia dels seus nous productes i he decidit donar-me de baixa del seu mailing, ja que els seus nous productes no m'interessen. En donar-me de baixa, em demanen per quins motius ho faig i he posat això:

<<
A causa del abandono del desarrollo del software libre Maemo/Meego y habiendo escogido la opción privativa de Microsoft, ya no me interesa ningún producto de Nokia. Tengo un Nokia N900 y soy miembro de la FSF #9736 . Éste será mi último teléfono Nokia si no cambia esta política de apoyo al software privativo.
>>

Sé que no donaran cap mena d'importància al meu comentari, i que la decisió de Nokia està molt per sobre del que un usuari pensi, però si tots nosaltres, conscients de la importància de la nostra llibertat (al menys en la informàtica), mostrem el nostre interès en poder comprar productes amb software lliure, potser algún dia els fabricants s'ho pensaran dues vegades i oferiran una branca de productes "lliures".

Enviar un comentario nuevo

El contenido de este campo se mantiene como privado y no se muestra públicamente.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.